Unikt, exklusivt, ekologiskt
Om konceptet
The Block består av 117 bostäder i individuellt utformade smalhus, länkade på ett lekfullt sätt. Tillsammans bildar smalhusen ett kluster av byggnader som ger intrycket av många små hus. Det förstärks av variationen i höjd, djup och fasadmaterial. Längs gatan finns butikslokaler med småskaliga verksamheter som skiduthyrning och kaféer. Mixen av lägenheter och radhus med egen entré från gatuplanet och trapphusens portar bidrar också till den aktiva och levande gatumiljön.
The Block i Väsjön
Byggstart
2019
Inflyttning
2020
Antal lägenheter
117
Storlek
1-4 rok, 25-85 kvm
Utsidan
Fasaderna mot gatan har indragna balkonger och stora takterrasser. På taken finns solpaneler eller växter. Innergården har varierade fasader med spaljéer och balkonger i olika storlekar. Frodig grönska, grönytor och planteringar med japanskt tema ger gott om plats för lek och spontana möten.

The Block byggs med sunda material, social hållbarhet och en medveten strategi för energihushållning. I garaget finns bland annat laddstolpar, cykelparkering och en cykelverkstad. Plats för bilpool är en av projektets alla satsningar på ett sunt stadsliv i en hållbar framtid.
Insidan
Smarta planlösningar med fokus på ytor för gemenskap går igen i alla lägenheter. De flesta är genomgående och har stora uteplatser, terrasser och balkonger med utgång från vardagsrum och kök. Här är högt i tak med stora fönster och fönsterpartier för rymd och ljus.

Material som kalksten, trä och metall, färgskala och karaktärsskapande detaljer bidrar till den exklusiva och unika känslan i varje lägenhet.

I de flesta lägenheter löper en funktionsvägg genom lägenheten, från kapphängaren i entrén till hallens förvaringsskåp och vidare in till kök och vardagsrum.
livet
The Block är byggt för ett modernt liv där läget förändras från dag till dag eller vecka till vecka. Med vikpartier kan rum förändras till större eller mindre sociala ytor efter behov och hur du vill möblera.

Med lägenheter från ett till fyra rum och kök blir de boende i The Block en mix av unga, singlar, par och familjer i olika faser i livet.

Livet i The Block och Väsjön blir en skön blandning av urbant liv, småskalig service och storslagen natur.